lunes, 6 de febrero de 2012

Charles Dickens

El meu modest homenatge pel  200è  aniversari del seu naixement.
El dia que em vaig assabentar de la proposta de l'Assumpta, em vaig entusiasmar,vaig anar a casa dels meus pares per buscar "La pequeña Dorrit" ( ja li havia dit a l'Assumpta que me l'havia llegit de joveneta).La meua antiga habitació,mira per on,ara és plena de llibres vells, alguna capsa vaig obrir  amb llibres encara més vells (després vaig haver de fer-me un bon llavat de nas) però no l'he trobat,.ni tampoc a la biblioteca..en canvi vaig trobar aquest,molt fàcil de llegir:

"La declaración de Geoge Silverman" amb ilustracions de Ricardo Cavolo.Editorial Periférica
Us  escric  aquest paràgraf  que m'agrada:

La calma sobre las profundidades y en el firmamento, la ordenada retirada de las estrellas, la tranquila promesa del día por venir, el velo rosado que bañaba cielo y agua, el esplendor inefable que brotaba después, afinaron mi mente de nuevo después de las disonancias de la noche.Pensé que todo lo que veía me hablaba, y que todo lo que oía en el mar y en el aire me decía: "Consuélate mortal, que tu vida es corta.Nuestros preparativos para lo que haya de venir han perdurado, y perdurarán, por tiempo inimaginable".
També vaig trobar aquest altre:

...no, no he tingut temps de llegir-lo, ni tan sols l'he començat!

4 comentarios:

  1. M e gusta mucho leer ,pero tengo que reconocer que desde que hago pach leo menos.
    Los libros que comentas no los he leído pero lo are

    ResponderEliminar
  2. en ésta edición de " La declaración de George Silverman" las ilustraciones me parecen impresionantes,se ve claramente los buenos y malos sentimientos de los personajes.
    Pues me alegro de que te animes, éste se lee en un rato,"Casa desolada" en unos cuantos más :)

    ResponderEliminar
  3. Una amiga em va dir que em deixaria "la pequeña Dorrit", que aquest no el tinc... però el que sí he llegit és "El casalot" (la traducció que Xavier Pàmies va fer de Bleak house al català) i t'asseguro que em va encantar! :-)) Ara bé... hehehe com tu dius, no és pas curt, no. El meu té 1.118 pàgines!

    Moltes gràcies per la teva participació!! :-))

    ResponderEliminar
  4. :) Assumpta, ho he fet amb molt de gust!

    ResponderEliminar